Indret boligen med størst muligt lysindfald

Dagslys i boligen er både godt for dit humør og for din elregning. Og selv hvis du bor på nederste etage i en boligkarre med høje, tætte huse, er der faktisk en del ting, du kan gøre for at optimere mængden af dagslys i din bolig. Nedenfor giver vi dig fem tips, der kan hjælpe dig på vej til at indrette boligen med størst muligt lysindfald.

Brug lyse farver

Hvor mørke farver har en tendens til at absorbere lys, vil lyse farver i højere grad lade lyset forblive fordelt i rummet. Derfor kan det være en god idé at bruge farver som hvid, lyseblå og lysegrøn, når du indretter din bolig. De lyse farver bør gå igen på både vægge, døre og i din boligs møblement.

Installér glasdøre og skillevægge

Glasdøre og gennemsigtige skillevægge har evnen til at lade lyset passere, så du har lys i hele boligen, selv når dine døre er lukkede. Du kan med fordel bruge sørge for, at dine glasdøre er levet af jernfattigt glas, da jernfattigt glas som regel er langt mere transparent end almindeligt glas.

Overvej indvendige vinduer

Indvendige vinduer har nogenlunde samme fordel som glasdøre og gennemsigtige skillevægge. De tillader lyset at passere og reflektere, så du får så meget lysindfald i din bolig som muligt. Du kan overveje at indsætte vinduerne enten over dine døre eller i væggen mellem to rum. Vær blot opmærksom på, at vinduerne ofte ikke lydisolerer helt ligeså godt som vægge.

Tænk i lysreflekterende overflader

Når du erstatter dine mørke overflader med lyse overflader, vil lyset blive genspejlet i stedet for at lade sig absorbere. På denne måde vil du få det allermeste ud af det dagslys, som trænger ind i din bolig. Da omgivelsernes farve har en stor betydning for de refleksionsfarver, der kommer ind, vil lysreflekterende overflader også gøre, at årstidens farver smukt bliver trukket ind udefra.

Sørg for at holde vinduerne rene

Lysindfald i boligen kan selv sagt kun lade sig gøre gennem vinduer. Hvis du bemærker, at der er mørkere i din bolig, end der plejer at være, kan det være et tegn på, at dine vinduer efterhånden godt kunne trænge til en grundig vask. Nogle mennesker vælger at klare vinduesvasken selv. Men medmindre du er professionel, tager vinduesvasken ofte flere timer, og dertil bliver den langtfra lige så gennemført, som når du hyrer en vinduespudser til at klare opgaven for dig. På følgende link kan du finde en vinduespudser Karlslunde.

 

Categories: