Sørg for effektiv vedligeholdelse af din boligs kloakrør og afløb

Som boligejer kan der være store udgifter forbundet med ikke at sørge for ordentlig vedligeholdelse af kloakrør og afløb i boligen, og man bør derfor være på forkant med vedligeholdelsen, så man undgår pludselige skader og oversvømmelser, som kan opstå på baggrund af tilstoppede kloakrør og afløb. Vi har derfor i denne artikler samlet lidt råd og vejledning til hvad man kan gøre, hvis uheldet er ude og man oplever tilstoppede kloakrør og afløb i sin bolig. Så læs med her for at undgå tilstopninger og oversvømmelser, hvor du risikerer skader på inventaret og på selve boligen.

Effektiv vedligeholdelse med kogende vand

Det første råd du får her i artiklen, er hvordan du ved at hælde et par liter kogende vand i dine afløb minimum et par gange om måneden, kan undgå langt de fleste tilstopninger. Det kogende vand får nemlig slim og fedt, og andet ophobet skidt til at opløses. Ophobet slim, fedt og andet skidt, er den største synder når det kommer til tilstopninger, da slim, fedt og andet skidt sætter sig i afløbene, hvor der kan sætte sig madrester og andet affald.

Minimum et par gange om måneden, og det bør være tilstrækkeligt til at undgå de fleste tilstopninger, men anbefalingen er at man gør det mindst en gang hver uge. På den måde forebygger man effektivt tilstopninger i sine kloakrør og afløb.

Undgå skadelige materialer i kloakrør og afløb

Et andet godt råd man bør følge, er at man så vidt muligt bør undgå skadelige stoffer og materialer i sine kloakrør og afløb. Man bør især undgå materialer som vatpinde, vådservietter, hygiejnebind og lignende materialer, da disse former for materialer har utrolig nemt ved at sætte sig som tilstopninger i dine afløb. Disse materialer bør derfor for alt i verden undgås, og bør i stedet smides ud i almindelig affaldssortering.

Man bør også undgå kemikalier af alle slags, herunder make-up og skønhedsprodukter, da disse kemikalier er skadelige for selve kloakrørene. Skader på selve kloakrør og afløb kan have store konsekvenser. Skader dybt nede i rørnettet kan man ikke bare lige ordne selv, og derfor vil man være nødsaget til at få professionel hjælp til kloakservice, hvis man vil skaden til livs.

Tv-inspektion og slamsuger

Skulle der opstå skader på selve rørnettet, så må man næsten med garanti få professionel hjælp til kloakservice. Først vil det være nødvendigt med en tv-inspektion, hvor man fører et kamera ned i rørnettet, for på den måde at finde frem til skaden. Når der er kommet overblik over skadens oprindelse og omfang, kan arbejdet med selve skaden samt kloakrensningen påbegyndes.

Under arbejdet kan der opstå behov for at få en slamsuger til at suge ophobede væsker i kloak og afløb op. Dette kan være nødvendigt før man kan komme ned til selve skaden, og få repareret skaden på rørnettet. En slamsugning kræver specielt udstyr, og der vil derfor være behov for professionel kloakservice, hvis der er skader i rørnettet på kloak og afløb, og hvis der er behov for at suge ophobede væsker op.

Professionel hjælp kan findes overalt i landet, og tilbydes ofte som døgnvagt. På den måde er man sikret hurtig hjælp hvis der skulle opstå skader eller tilstopninger i løbet af natten, og det hele flyder over. For at finde frem til professionel kloakservice i dit lokalområde, kan du søge efter kloakservice på Google, efterfulgt af det lokalområde eller by du bor i, som eksempelvis kloakservice København.

Categories: