Alt du skal vide om boligtrends i 2022

Boligtrends kan være svære at finde rundt i – for de ændrer sig konstant. Den ene måned er noget populært, og den næste måned er det noget nyt, der er populært. Men frygt ej, Byggecentrum har samlet en guide til dig, der har svært ved at navigere i de største boligtrends fra 2022.

Den allerstørste boligtrend lige nu, er det unikke udtryk. Og det gælder uanset om du bor i et nybygget hus eller rækkehus, eller en gammel københavnerlejlighed. Det gælder om at tilpasse hjemmet, så det afspejler ens personlighed.

Inddeling af rum

Ruminddelingen i vores hjem har ændret sig de seneste par år. Der tænkes mere i fællesarealer og det er oplagt at have muligheden for at kunne trække sig tilbage, når man bor flere sammen – derfor er de store, åbne fællesrum på vej væk. Det store køkkenalrum forsvinder langsomt, mens det delvist adskilte køkken vender tilbage.

Farver

Der er inviteret flere og flere farver ind i boligindretningen nu – oftest er det et helt rum i en enkelt udvalgt farve, og gerne helt fra fodpanel til loft. Den naturlige farvepalette er helt klart favoritten, men generelt er der tale om arver med mere mættet karakter end blot de helt sarte og lyse nuancer. Det rå og moderne look skærer igennem i indretningen og de naturlige farver – særligt de brunlige og grønne nuancer, hitter helt vildt i 2022.

Materialer

Når det kommer til materialevalg, så er det stadig en smagssag hvorvidt man er til for eksempel trægulve eller klinkegulve. Det afhænger ligeledes meget af arkitekturen i huset og hvad der passer ind, så der er harmoni i både det ydre og det indre. Det gælder om at have så få slags gulve som muligt i den samme indretning, og hvis du vælger fliser, er det vigtigt at de er store og neutrale i for eksempel grålige naturfarver. Olierede gulve er også fortsat populære og lækre at gå på. En ny trend inden for gulve er de mere rå og industrielle epoxygulve, som også er et meget praktisk valg.

Småt er godt

Selvom tendensen generelt går mod store huse, når man bygger nyt, så er der alligevel også en anden tendens, der handler om at få livet til at fungere på mindre plads. Det ses blandt andet i de nye og populære tiny houses, der ofte er på hjul og både er minimalistisk indrettet, samtidig med at de er funktionelle og praktiske. En anden tendens er at bruge større vinduer, der giver en effekt til at åbne mere op i rummet. Store vinduer skaber mere lys i rummet, og får derfor rummet – og hele hjemmet – til at se større ud, end det egentlig er.

Categories: