De bedste pudebetræk for håret

Sover du på et hovedpudebetræk i bomuld, og oplever du at vågne op med tørt og kruset hår, så bør du overveje at erstatte betrækket med et i bambus eller silke. Kvaliteten af vores hovedpudebetræk har nemlig stor indvirkning på vores hår og dets sundhed. Er du blevet nysgerrig? Så læs med her om de bedste pudebetræk for dit hår.

Hvorfor er bambus og silke godt for håret?

Rigtig mange sover på traditionelle pudebetræk i bomuld, men deres ru overflade slider på håret. Ved hver hovedbevægelse skabes der friktion, som river i hårstråene og efterlader dig med uglet og kruset morgenhår.

Bambus- og silkepudebetræk har begge en glat og blød overflade, der reducerer alle former for friktion, så håret ubesværet kan glide rundt på puden. De er især gode til dig, der har krøller og mere uregerligt hår, men der vil også være en synlig forskel hos dig med sart og fint hår.

Pudebetræk i bambus

Bambus er et fantastisk materiale for både hår og hud. Med materialets blanke og bløde overflade undgår du de slidsomme friktioner. Du kan dermed vinke farvel til fuglerederne på hovedet om morgenen og sige goddag til sundere, glattere og mere medgørligt hår.

En fordel, der tiltaler mange ved bambuspudebetræk, er dets åndbarhed. Bomuld leder fugt væk fra din hovedpude og sikrer en kølig overflade. Har du tendens til at svede meget om natten, vil bambuspudebetræk helt klart være værd at overveje.

En tempereret hovedpude vil desuden lede fugten væk fra din hovedbund og dermed minimere behovet for hårvask.

Bambus er bæredygtigt

Bambussen, pudebetrækkene laves af, kommer fra bambusplanten og er et bæredygtigt og fuldkommen vegansk materiale. Bambus gror uden brug af pesticider og kan vokse op mod 1 meter om dagen. Det muliggør en forsvarlig høst, så bambussen ikke uddør. På den måde kan du med et hovedpudebetræk i økologisk bambus sove med god samvittighed.

Pudebetræk i silke

Grundet silkes luksuriøsitet har materialet været anvendt som sengetøj i mange hundrede år, og det er stadig særdeles populært, især pga. de gode skønhedsmæssige egenskaber.

Ligesom pudebetræk af bambus forhindrer silkepudebetrækkets glatte og friktionsfri overflade, at dit hår kruser og ugler i løbet af natten. Det er således super velegnet til dig med stort og krøllet hår, der nemt filtrer.

Desuden er silke fugtabsorberende – dog ikke i helt så høj grad som bambus. Silkes tætte vævning giver ikke de bedste forudsætninger for en god luftgennemstrømning, hvilket kan betyde, at din pude vil føles varm, og at du nemmere kommer til at svede.

Med silkepudebetræk skal du også have ekstra tid på hånden til vedligeholdelse. De skal nemlig renses af en fagmand, hvis du vil sikre, at de holder kvaliteten så længe så muligt. Er det ikke et problem, er silke et rigtig godt valg for dig og dit hår.

 

Categories: