Derfor kan et arkitekttegnet træhus være svaret på din arkitekttegnet boligdrøm

Mange personer går i dag rundt med en drøm, om at bo i et arkitekttegnet hus. Der kan være et hav af personlige årsager til hvorfor. For nogle personer handler det om at bo i et stilrent hjem, andre vægter følelsen af noget eksklusivt og forfængeligt, hvorimod andre ønsker at kunne sætte er større præg på, hvordan deres kommende hjem skal se ud mv.

Dog er arkitekttegnede huse oftest associeret med et dyrt prisskilt. Selvom dette delvist er rigtigt, er det ikke nødvendigvis altid sagen.

Flere veje til at få bygget dit drømme hjem

I bund og grund koster alt boligbyggeri en del penge ligegyldigt, hvilken bolig/ejendom du ønsker at få bygget. Budgettets omfang kan svinge i storudstrækning og kan have indflydelse på din privatøkonomi mange år frem, hvorfor boligkøb anses for at være en af livets store investeringer.

Når det kommer til påvirkning af omkostninger og den endelige pris for din bolig, findes der et par områder som du bør tage højde for. Med den rette indsigt kan du tage strategisk valg og dermed undgå at få din pengepung i klemme i et alt for dyrt boligprojekt.

Der er her tale om følgende områder/faktorer:

  • Hvor mange m^2 skal der bygges?
  • Hvor mange etager ønsker du?
  • Hvordan skal rum/værelses fordelingen være?
  • Hvor mange værelser?
  • Hvilke materialer ønsker du at bruge?
  • Skal nogle rum udlejes?

Ovenstående er blot nogle af de gængse parametre, som du bør lave nogle overvejelser omkring. Generelt set, skal du have bygget meget kommer det til at kræve flere resurser, dermed et øget forbrug og større omkostninger.

Træ en økonomisk langsigtet løsning

Når det kommer til arkitekttegnede huse, gælder der nogle af de samme omstændigheder som ved normalt boligbyggeri. En af de væsentligste ting, er at tænke langtidssigtet i forhold til husets fremtidige forbrug i form af varme og el.

Valget af materiale spiller en stor rolle her – også i forhold til prisen. Eksempelvis er beton, gasbeton byggeri dyrere i forbrug end byggeri med træ. Dette skyldes at det er kræver flere resurser at producere beton og mere avancerede byggeteknik. Træ er på den anden side et meget let materiale at bygge med. Ligeledes er det også meget billigere at producere, hvorfor det kan få dine omkostninger betydeligt ned.

Ligesom med beton byggeri kan du også med træ få opført et lavenergihus, hvor du kan få årlige besparelser i din el, gas og varme forbrug. Herudover er træ også en grønnere løsning, da det udleder mindre CO2, da det binder det meste i selve træet. Du kan derfor få et mere økonomisk og bæredygtig hjem ved at få bygget et træhus.

Undersøg de forskellige leverandører

Det kan anbefales at du undersøger markedet for forskellige byggefirmaer og særligt dem, som har erfaring og gode resultater med at bygge arkitekttegnet træhuse.

 

Categories: