Indret med spændende terrarier

Hvis du er typen, der foretrækker en stram og minimalistisk indretning, er denne miniartikel nok ikke for dig. Men mange foretrækker en mere varm og afslappende indretningsstil, hvor der er plads til lidt mere liv og farver.

Hører du til sidstnævnte, kan du måske bruge nogle af de følgende tips til at skabe mere liv i boligen,

Skab liv med terrarier og akvarier

En af de nemmeste måder at skabe mere autentisk liv i stuen er indretning med akvarier eller terrarier. Pasning af fisk og terrariedyr er til at overkomme, og kræver langt mindre end f.eks. hund eller kat.

Disse dyr trives faktisk bedst i deres indrettede ”indhegning”, og har hverken lyst eller behov for at komme ud. Og de har intet imod at optræde som dekoration samtidigt. Og når det kommer til autentisk levende dekoration, er der intet, der slår den ægte vare.

Gekkoer, skægagamer og andre reptiler

Typiske terrariedyr er f.eks. gekkoer eller skægagamer, som begge er såkaldte begynderdyr. Eller med andre ord: nemme at passe. Vælg dagaktive arter, hvis du gerne vil se noget bevægelse og aktivitet i løbet af dagtimerne.

Hvis du er lidt kreativ, kan du sagtens selv lave baggrunde og dekorationer i terrariet, og dermed have indflydelse på farver og udtryk. På nettet findes der mange vejledninger i, hvordan det kan gøres, og hvilke materialer der skal bruges.

Insekter er også spændende at se på

Hvis du ikke har noget imod at skille dig ud, kan terrariet også befolkes med spændende insekter. Det kunne f.eks. være flotte biller, specielle kakerlakarter, fårekyllinger eller hvad du nu har lyst til.

Tjek f.eks. Insektorama, hvis du har brug for inspiration til insektvalg og pasningsvejledninger.

Næsten uanset art er der plads til mange insekter i et terrarie, så der vil altid være masser af spændende aktivitet og kriblen og krablen. Læs op på det valgte insekt, og indret så naturligt, som muligt.

Også her kan du med fordel gå efter nogle arter, der ikke er bange for dagslys, så der er noget at se på.

Akvariefisk er det sikre valg

Hvis du har ”sarte” gæster eller måske selv er en smule utryg ved dyr, er fisk det sikre valg. Det giver en vis tryghed, når man ved med 100% sikkerhed, at de i hvert fald ikke kan finde på at stikke af eller komme ud i stuen.

Et veludstyret akvarie med pumper, renseanlæg og større fisk kan dog godt være en lidt bekostelig affære. Her vil insekterne næsten altid være det billigste alternativ til liv i stuen. Hold af almindelige krybdyr som f.eks. skægagamer lander nok et sted midt imellem.

Dyr og planter giver liv

Hvis du ikke lige er til dyr i stuen, er planter bestemt også en mulighed for autentisk dekorativt liv. Grønt siges at være godt for øjnene, og i hvert fald er det godt for indeklimaet. Planterne renser og fornyer luften, så hold dig endelig ikke tilbage.

 

Categories: