Køb de rigtige ølglas til din bolig

Der er ikke mange der er i tvivl om at der er forskellige størrelse og udformning når det kommer til vinglas. Der findes både forskellige størrelse men også udformning. Den størrelse og udformning designeren har valgt, er typisk nøje afstemt til hvilken vinglasset er beregnet til. Der er nogle vine der har behov for et stort glas så der er god mulighed for at svinge vinen rundt i glasset, for at frigive alle de smagsnuancer der er i vinen. 

Ølglas er ikke bare ølglas

Hvis man kigger på forskellige serier med glas, så findes der typisk 3 forskellige vinglas i den serie, et vandglas og et ølglas. Det ene ølglas skal så dække alle øltyper – Der vild være synd og sige at det er en optimalt måle at servere øl på. Der er også øl der har brug for et stort glas så man har mulighed for at svinge øllet lidt rundt, så man få frigivet den gode smag i den pågældende øl. Der findes også ølglas der har en speciel udformning for at få et flot højt skum som det for eksempel er tilfældet med hvedeølglas. Du kan derfor ikke nøjes med et ølglas til alle de forskellige øltyper.  Du finder et godt stort sortiment af forskellige ølglas her https://box2brew.dk/glas, så får du det helt rigtige glas til den øl du skal til at drikke. Husk man kan aldrig få for mange ølglas.

Hvilket ølglas er det rigtige?

Det kan være svært at give dig præcise retningslinjer om de forskellige øltyper, for det er meget forskelligt hvordan en øl klare sig bedst i forskellige glas. Et godt råd er derfor at prøve nogle forskellige glas af til en øl, så kan du selv beslutte dig til hvilket glas du synes er bedst til den pågældende øl. Det kan også være en god idé at læse lidt om de forskellige øl stilarter for eksempel her https://brewlex.dk/category/stilarter/ – Her får du et ret godt overblik over hvad en øl stil er og ikke mindst hvad den består af. Så kan du også få en fornemmelse om det er en tung eller en lettere øl. Hvis du får lyst til at prøve at brygge selv, så er det også et godt sted at gå op opdagelse og finde den øl du godt kunne tænke dig at brygge. 

Næste gang du er på restaurant og bestiller en øl, så prøv at læg mærke til hvilket ølglas du får din øl serveret i. De gode restauranter har fundet ud af, at man ikke bare kan have et glas for at være dækket ind. Et godt glas øl kræver det rigtige glas – Stil de samme krav hjemme ved dig selv.

Categories: