Findes der kaninbur til indendørs brug?

Har du nogensinde tænkt på, om der findes kaninbure til indendørs brug? Her på siden stiller vi i hvert fald spørgsmålet – og vi nærmer os også et svar længere nede. Læs med, og bliv klogere.

Kaninbure er primært lavet til udendørs brug

Når du køber et almindeligt kaninbur, så er det i udgangspunktet lavet til udendørs brug. Mange kaninbure kommer med en åben bund, hvilket er lavet så kaninen får så meget kontaktflade som muligt med den naturlige muld og græs.

Det er dejligt for kaninen, når den er i sine naturlige omgivelser – også selvom den er i et bur. Det er noget, som kaninen sætter pris på. 

Du kan sagtens tage kaninburet med indenfor

Når det er sagt, så er der i princippet ikke noget i vejen for, at du tager kaninburet med dig indenfor. Det er ikke ensbetydende med, at kaninburet specifikt er til indendørs brug – det betyder blot, at du kan bruge det indenfor.

Det kræver selvfølgelig, at du skal være lidt kreativ med nogle ting. For det første, så vil du skulle improvisere en bund til kaninen, der er lidt mere naturlig end det bord eller det gulv, som du vil stille buret på. Læg nogle spåner, noget halm og hø ud, og se om ikke kaninen fint kommer til at affinde sig med det.

Nogle gange vil kaninen garanteret begynde at grave lidt rundt i den bund, du lægger. Det vil resultere i, at gulvet eller bordet bliver blottet på de pågældende områder. Det kræver lidt ekstra vedligeholdelse af burets bund fra din side af, men det er slet ikke umuligt at fastholde en sådan rutine. Du vil også skulle skifte burets indmad ud oftere af hensyn til potentielle lugtgener.

Anskaf et kaninbur, der er hævet fra underlaget

En ideel idé til et kaninbur indendørs er et kaninbur, der er hævet fra underlaget. Det vil sige, at kaninburet står på fødder, og har en hård bund.

At buret gerne skal hæves fra underlaget er der en ganske klar årsag til: råd.

Når kaninen bruger buret, så vil der gå forrådnelse i bl.a. burets bund med tiden. Bunden er faktisk det første sted, hvor træet vil tage imod fugt og øvrigt fra kaninens hverdagsliv. Det kan komme til at smitte af på de steder, hvor du sætter kaninburet indenfor – med mindre, selvfølgelig, at du hæver buret op fra underfladen.

Det kan du med fordel investere i. Når du gør det, så kan vi ikke længere se noget problem i, at du anskaffer dig et kaninbur til indendørs brug. Du kan bl.a. se dig omkring efter et sådant på https://www.jha-kaniner.dk/.

Categories: