Vinkøleskab tilbud – Sådan finder du de bedste

Vin skal gerne serveres ved en bestemt temperatur for at opnå den bedst mulige smag. Et vinkøleskab er derfor et must-have i ethvert hus. Alkohol-du-nyder.dk hjælper dig med at finde det vinkøleskab, som passer til både dit behov, men også dit budget. Du kan se deres store oversigt på deres hjemmeside, hvor de også guider dig igennem hele vinkøbet fra valg af vin til deres alkoholberegner i forhold til hvor meget, som du har drukket. 

Sådan skal rødvin serveres – Temperatur

Rødvin skal gerne serveres ved 15 til 17 grader for at opnå den fulde potentiale. Vine med højere alkoholprocent skal serveres i den varme ende i forhold til en rødvin med lavere alkoholprocent. De bedste rødvine skal også gerne have lov til at ligge i mange år før de opnår deres bedste. Her er det endnu mere vigtigt, at du har et godt sted at opbevare dem over lang tid. 

Rødvin er bedst ved disse temperaturer, da den får lov til at vise de fantastiske tanniner og aromaer, som den har udviklet over årene. Derfor er det også vigtigt, at rødvinen er blevet opbevaret ved en stabil temperatur, samtidig med at luftfugttigheden har været konstant. Nogle vinkøleskabe kan indstilles til at holde både temperatur og fugtighed på et konstant niveau, så her er du godt sikret.

Når du skal til at servere dine velopbevarede rødvine, så husk også at give dem lov til at ilte. Derfor er et vinkøleskab også en fantastisk ide, da de ofte bliver opbevaret ved lavere temperature end den optimale serveringstemperatur. Så får du muligheden for at åbne vinen, stille den på bordet og give den tid til både at ilte og komme op på den perfekte temperatur. 

Sådan skal hvidvin serveres – Temperatur

Hvidvin skal til gengæld gerne serveres ved noget lavere temperaturer end rødvin. Her er der generelt ikke så mange komplekse aromaer i vinens struktur, som skal have højere temperatur for at give dens fulde potentiale. 

Som tommelfingerregel skal de sødere vine serveres ved 6 til 8 grader, hvor de lidt mere tørre hvidvine skal serveres ved 8 til 10 grader. For nogen findes der ikke noget bedre end en kold, sød hvidvin til sommervarmen på terrassen. 

Med et vinkøleskab kan du opbevare dine hvidvine optimalt og klar til at blive nydt i solen på terassen. For at finde det bedste vinkøleskab skal du dog være opmærksom på dit behov.

  • Skal der rødvin og/eller hvidvin i skabet? 
  • Hvor mange vine skal der være plads til?
  • Hvor stort er dit budget til at købe et vinkøleskab?

Når man har styr på hvad man gerne vil have fat i, så er det bare i gang med at få investeret, så dine vine kan få lov til at få den behandling, som de har fortjent. 

Categories: