Betonvæg på teenageværelset

Hjemme hos Mascha Vang, var det en mindre udfordring at indrette husets teenageværelse, så det faldt i hele familiens smag. Men med dekorativ betonmaling fra Primacol, bestemmer du selv hvor råt og industrielt looket i din boligindretning skal være.

Kan et teenageværelse nogensinde blive færdigindrettet? Ikke hvis du spørger Mascha. Der vil altid mangle at bliver gjort noget, og ellers trænger der til at blive ryddet op. På trods af udfordringerne ved at skulle indrette et funktionelt men samtidig smukt teenageværelse, som falder i hele familiens smag, lykkedes det med Betonmaling fra Primacol.

Eftersom begge pigerne i husstanden fik lov til at vælge en speciel væg hver til deres værelser, fik den store teenagedreng det også. Da hans værelse ligger i kælderen, virkede det oplagt at køre videre med dette rå look – derfor faldt valget på Betonmaling fra Primacol.

“Det er ikke noget vi har haft en murer ude at lave, selvom det ser sådan ud. Det er skam gør-det-selv venligt betonmaling fra Primacol Decorative, som pigernes glimmervægge også er fra.”

Selvom familien har haft håndværkere til at klare det meste renoveringsarbejde i huset, gik Mascha selv i gang med dette projekt.

Mascha er ikke meget for helt hvide vægge – hun foretrækker at det er tydeligt at der er taget et aktivt valg som viser personlighed og som gør boligindretningen unik. Hvis man ikke er til mange ting på væggene, gør dekorative malinger en stor forskel. Denne betonmaling forefindes i 4 smukke færdigblandede nuancer, og du kan selv vælge hvilke strukturer og mønstre du vil skabe på din væg – på denne måde ka du selv styre hvor råt og indistruelt looket i din boligindretning skal være.

Hvordan maler man betonlook?

 1. Overfladen skal være tør og fri for snavs og skidt. Brug Primacol Kontaktgrunder på absorberende overflader. OBS! Betonmalingen må ikke komme i direkte kontakt med gips. Gipsplader eller andre overflader der indeholder gips eller som er repareret med gips, skal behandles med to lag kontaktgrunder for at isolere overfladen.
 2. Omrør produktet grundigt før brug.
 3. Påfør malingen med en malerrulle på områder af 1m² ad gangen og glat med et venetiansk glitterbræt. Dette gør, at der kan arbejdes med et område ad gangen, mens det er vådt nok til at blive formet.
 4. Kontroller hvor tør betonmalingen er, og tilfør eventuelt mere hvis det vurderes nødvendigt.

 

Betoneffekt med små fordybninger: Mat overflade

 1. Påfør første lag med en rulle og glat med et venetiansk glitterbræt, indtil du har opnået korntykkelsen på laget.
 2. Lad det tørre helt (12-24 timer afhængigt af luftfugtighed og temperatur).
 3. Påfør endnu et lag betonmaling med en rulle
 4. Glat med det samme i forskellige retninger med et glitterbræt. Mens der glattes, vil du opnå de karakteristiske afskalninger og små fordybninger som er karakteristisk for den ønskede betoneffekt.
 5. Hvis det vurderes nødvendigt, påfør da mere betonmaling på små områder.
 6. Når overfladen har det ønskede udseende, lad det da tørre i 24 timer, hvorefter du kan fjerne løse korn med en blød børste.
 7. Gå herefter videre til beskyttelse af dekorationen.

Beskyt din nye betonvæg med en topcoat

 1. Beskyt overfladen med en topcoat fra Primacols dekorativ-serie. Dette hjælper med at sikre løse korn og gør det nemmere at holde overfladen ren.
 2. Påfør Dekorativ Mat lak jævnt i et tyndt lag med en pensel eller en langhåret malerrulle. Sørg for at undgå striber.
 3. Påfør 2 lag om nødvendigt
 4. I rum med høj luftfugtighed kan du i stedet anvende voks for at beskytte overfladen. Denne giver et gennemsigtigt lag, men ændrer skyggeeffekten en smule og betonmalingen kan få et varmere skær. Påfør et jævnt lag voks og tør med en svamp for at opnå en skinnende overflade

Categories: