Indram dit hus i det flotteste smedjern

De fleste husejere kender sikkert til det evige arbejde, som ligger i at holde haven ved lige. Det er sin opgave at få hele matriklen til at skinne og altid være præsentabel over for både fremmed og bekendte. Derfor er der også mange husejere, som går meget op i enten stakittet, hækken eller hegnet, som indrammer huset og haven.

 

Om det er et stakit eller en hæk, så kræver det en del arbejde at holde det ved lige. Stakittet skal konstant behandles, da det er træværk, som bliver medtaget som sæsonerne går. Hækken vokser og kalder ofte på en klipning med motorsaven, for at have en flot og præsentabel hæk. Der er dog en lettere og ofte flottere løsning, når det kommer til indramningen af husstanden – smedejern.

 

Smedejernshegnet – kvalitet med lav vedligeholdelse

Et smedejernshegn – også kaldt støbejernshegn – er et metalhegn lavet af solidt smedejern. Det giver ofte et meget idyllisk og kvalitets look til hele huset. Ofte ses smedejernshegn rundt om et villahus, hvor det fint indrammer hele haven.

 

Smedejernets historie er meget interessant. Smedejern er en jerntype, som har et meget lavt kulstofindhold og i stedet et højt slaggeindhold. Dette gør smedejern utrolig modstandsdygtigt og var i ældre tid produceret industrielt. Dette er dog ikke tilfældet længere, da blødt stål er meget mere populært samt billigere. I dag står smedejernet hos din lokale smed – her kan du få lavet smedejernslåger, hegn, porte osv. Det bliver derfor ikke masseproduceret på samme måde, som man måske ser med f.eks. komposithegn.

 

3 årsager til at få et smedejernshegn

  1. Spar tid og penge på vedligeholdelse.

Det er et større arbejde at holde hele matriklen ved lige, så enhver opgave, som kan spares væk, giver dig mere tid til det du elsker at lave samt spare dig penge i ressourcer.  Et stakit kræver olie og slibeudstyr for at kunne holde det ved lige – og en hæk kræver en hækkesaks eller motorsav. Mindst af alt, så kræver begge ting din tid. Med et smedejernshegn får du et hegn, som ikke kræver samme form for vedligeholdelse.

 

  1. Det unikke og smukke look

Med et smedejernshegn får du et unikt look, som ofte ikke er set andre steder i verdenen. Da alle smedejern, i hvert fald hos Lavprissmedejern, bliver lavet igennem dansk smedearbejde, så er der ikke to hegn, som er helt ens.

 

  1. Billigere end du tror

Mange tror at så snart vi snakker solidt jern, at det koster det hvide ud af øjnene. Dette er slet ikke tilfældet. Hos Lavprissmedejern laves smedejernshegn fra 910kr pr. meter. Når man ser det i kontekst til hvor længe hegnet holder – som ofte er hele livet. Så er det en fantastisk investering.

Categories: