Min urlænke er gået i stykker – hvad gør jeg?

Dette indhold er sponsoreret.

De fleste af os har nok et ur, som vi bruger hver evig eneste dag. Det passer til alle outfits og alle situationer, og så er det bare behageligt at have på. Når man bærer det samme ur hver dag, er det svært at undgå, at uret bliver slidt med tiden. En af de dele, der er udsat for allermest slid, er urlænken. En urlænke er et af urets vigtigste dele. Den sikrer, at uret ikke falder af dit håndled, når du bevæger dig, så du bekymringsløst kan bevæge dig rundt til dine daglige gøremål. Udover den praktiske funktion er urlænken også en vigtig del af urets design. Det er alt fra materialet, lænken er lavet af, til, hvordan designet er.

Urlænker kan oftest repareres

Skulle uheldet være ude, at din lænke på dit ur går i stykker, enten på grund af slid eller andre uheld, er der heldigvis hjælp at hente. De fleste ure kan der nemlig købes en ny lænke til. Så skulle lænken på dit elskede ur gå i stykker, er det muligt at få en ny, der passer til dit ur.

Nogle kan selv skifte sin urlænke, tit er det dog en kompliceret operation at kaste sig ud i selv, og det kan være svært at opnå det ønskede resultat. Ofte er urlænken nemlig en integreret del af uret, derfor er det svært selv at skifte den. Specielt hvis urlænken slutter helt tæt til urkassen, kan det være udfordrende selv at montere en ny urkæde. Derudover kommer urlænken også ofte i en bestemt længde, så det kan være nødvendigt at tilpasse urlænken, så den passer til dit håndled.

Hvad skal du vide for at sende dit ur til reparation?

Til gengæld kan du sende dit ur til reparation, så du er sikker på, at du får den rigtige længde, den rigtige model og det rigtige materiale. Inden du sender dit ur til reparation, er der dog nogle ting, du skal vide for at være sikker på, at urlænken passer til dit ur.

For at få den rigtige type urlænke til dit ur skal du vide, hvad urets modelnummer er. Du finder typisk modelnummeret på urets bagkasse. Derudover skal du også vide, hvilket materiale urlænken er lavet i. Det kan eksempelvis være gulddouble, blank, titanium, stål m.v. Du kan også oplyse om, hvilken farve urlænken har. Det hjælper til at finde den helt korrekte urlænke, der passer til dit ur.

Er lænken på dit ur gået i stykker, er der ingen grund til at smide dit yndlingsur ud og skifte det ud med et nyt. Der er rig mulighed for at sende dit ur til reparation og få det repareret med den samme eller en lignende kæde. Så kan du stadigvæk bære dit yndlingsur til alle dine outfits og i alle situationer.

 

Categories: