Udtryk dig med klassiske swarovski krystaller og råt rav

Dette indhold er sponsoreret.

Mennesker har altid udtrykket sig gennem det, vi har taget på, om det så har været tøj, hår eller smykker. Især smykker har altid været en måde at signalere fx status eller personlighed på, og det har ikke ændret sig i dag. Et enkelt smykke kan fortælle så meget om den, der bærer smykket. Det samme gælder de enkelte komponenter, der udgør smykket. Prangende diamanter eller subtile kæder kan gøre meget for det samlede udtryk.

To af de helt store materialer, der bruges til smykker i dag, er selvfølgelig swarovski krystaller og det klassiske nordiske rav. Det er ikke ofte, at man ser de to ting kombineret, men det burde man. Swarovski krystallernes rene, funklende udtryk giver et elegant og smagfuldt udtryk, som virkelig løftes i kombinationen med historiefyldt rav, der er skåret og poleret, så også det får et yndigt udtryk.

Swarovski krystaller på mode

Da Daniel Swarovski i 1892 opfandt en maskine, der kunne klippe krystalglas mere præcist end nogensinde før, var vejen banet til prisvenlige funklende sten, der sagtens kunne konkurrere med selv de bedste diamanter. Lige siden har swarovski krystaller været fast inventar i mode- og smykkebranchen.

Dette er selvfølgelig med god grund. Swarovski krystaller besidder en utrolig variation og fleksibilitet, hvilket gør dem oplagte til at blande med andre sten og materialer. De fås i alverdens farver, og de kan skæres i alverdens former. Hjerter, kløvere og blomster er meget populære, og det samme er selvfølgelig de klassiske facetslebne krystaller.

Krystallernes store alsidighed betyder også, at mange køber krystallerne i store mængder og selv laver hele smykker eller enkle vedhæng. Det giver en utrolig mulighed for at skabe lige præcist dét smykke, man har drømt om, og som udtrykker ens personlighed.

Ravets lange smykkehistorie

Hvor swarovski krystallerne i høj grad repræsenterer menneskehedens tekniske udvikling, repræsenterer ravsmykker det modsatte. Her er der tale om et materiale, der har været millioner af år undervejs, og som har været brugt og båret af mennesker i Skandinavien i en stor del af vores historie. Rav emmer af historie og forbinder os til naturen.

Den gyldne glød og fascinerende kompleksitet i ravsmykkerne er med til at udtrykke sofistikeret varme, som få smykker kan udtrykke det. Sammensætter man smykker af rav med fx vedhæng af swarovski krystaller, er man garanteret et unikt smykke, der stadig sjældent ses på gaderne, men som virkelig kan udtrykke elegance og varme. De to materialer spiller utrolig godt sammen med hinanden og kan pifte ethvert outfit op.

Dette gælder især, hvis man kombinerer swarovski krystallerne med stykker af rav, der spiller i forskellige farver. Fordi der kan produceres swarovski krystaller i alverdens farver, har man god mulighed for at sammensætte smykker, der enten kontrasterer eller komplimenterer hinanden i farverne.

Categories: