Sådan får du plads til alle dine bøger

De fleste af os har en stor samling af bøger, som vi elsker at have stående. Men det kan være svært at finde plads til dem, hvis du ikke har helt styr på, hvordan du indretter dit hjem. Her får du nogle tips til, hvordan du kan få plads til alle dine bøger, uden at det ser ud af meget.

På hylderne

Det mest populære sted at stille sine bøger, er på hylderne. Det er nemt og overskueligt, og det giver dig mulighed for at sortere i dine bøger efter emne eller genre. Du kan også få en Boghylde i forskellige farver og former, som vil give dit bibliotek et personligt præg. Boghylden kan også placeres på en flot reol, så den passer ind i resten af indretningen.

På væggene

Hvis du ikke har særlig meget plads, så kan det være en god idé at hænge nogle af dine bøger op på væggene. Dette er specielt effektivt, hvis du har en stor samling af bøger om kunst eller andre emner, som passer ind i din indretning. Du kan også hænge enkelte bogseksemplarer op på væggene som et smukt element i selve indretningen. Dette kræver dog en usynlig ophængning, men kan virkelig pynte på rummet.

På loftet

Hvis du har rigeligt med plads i dit hjem eller i din lejlighed, så kan det være en god idé at placere nogle af dine bøger oppe på loftet. Dette er især godt for dem der elsker at læse mange forskellige genrer – da der ikke er nogen begrænsninger for antallet af bøger her! Du kan også placere gamle favoritter oppe på loftet for at give nogle af hjemmets andre rum, lige mere plads.

I skabene

En anden smart måde at placere sine bøger på er i skabe eller kommoder. Hvis du har mange forskellige genrer eller emner, som skal være adskilt fra hinanden, så er dette den perfekte løsning! Du kan også tage et par skuffer ud af et ældre møbel og placere dem midt i det tomme rum – det vil give din indretning et mere personligt præg!

Hvor kan du finde mere inspiration?

Du kan finde masser af inspiration til at indrette dit bibliotek og boligindretning generelt, på internettet. Det kan være en god idé at søge på Google eller på Pinterest efter ’boghylder’ eller ’bibliotek’, hvis du vil have inspiration til hvordan du skal indrette dit hjem.

Sidste ord

Som du kan se, så er der masser af gode måder at få plads til alle dine bøger på. Men det er vigtigt, at du får det til at se stilrent ud, så det ikke skaber for meget rod i dit hjem.

Categories: