Falder du ofte for forbruger fælder, så læs med her

Som forbruger bliver du påvirket mange steder fra. Du bliver påvirket af din omgangskreds og deres forbrugsmønstre. Reklamer påvirker dig direkte og indirekte, også nogle gange uden du selv er klar over det. Du bliver udsat for reklamer overalt, endda i dit eget hjem. Det kan være over radioen, tv, reklamer i postkassen, internettet, apps og mange andre steder. Alt dette er med til at præge din adfærd når du som forbruger køber produkter. Desværre kan det nogle gange være rigtig svært som forbruger at gennemskue reklamerne, og man kan ende med at købe katten i sækken. 

 

Er et tilbud altid et tilbud? 

Som nævnt bliver du bombarderet med reklamer og påvirkning udefra, som skal være med til at styre dine valg som forbruger. Der bliver reklameret med det ene tilbud efter det andet. Ens for alle disse tilbud, er at de forsøger at overbevise dig om, at dette er det bedste tilbud. Men sådan er det desværre ikke altid. Desværre er tilbud lavet for at lokke. Et supermarked kan for eksempel have et bragende godt tilbud, som er så rasende billigt, at du måske sidder tilbage med den tanke at dette kan de umuligt tjene penge på. Men dette tilbud skal være med til at lokke dig ind i butikken. Det er måske ikke en butik du handler i til dagligt, men grundet dette tilbud, vælger du at handle der. Her kan du faktisk risikere at gå i en butik for at handle et produkt billigt, men alle de andre produkter koster en anelse mere, så alt i alt, har du ikke sparet en krone. Derfor skal du altid overveje, hvilke tilbud du gør brug af – det kunne jo være en fælde. 

 

Det er ikke kun ved dagligvarer du kan falde i en fælde 

Alle varer, eller næsten alle varer, bliver markedsført overfor slutbrugeren, nemlig dig. Derfor skal du altid overveje at pristjekke, inden du foretager et køb, også når det er til vedligeholdelse af hus og hjem. Her kan internettet være en stor hjælp for dig, så du kan få et hurtigt overblik over forskellige udbud. Som eksempel kan nævnes hjemmesider der hjælper på helt specifikke produkter. Blandt andet kan du få stor hjælp til at finde granitskærver, se den bedste pris på granitskærver her, produktet er nemt at erstatte én til én, og derfor nemme at sammenligne. Køb derfor den billigste, da det ikke ændrer ved kvaliteten.  

Categories: