Sådan kan du få en sikker start på din boligdrøm

At købe en ny bolig eller få bygget en helt ny fra start, er for mange en stor drøm og en stor kilde til fantasier og dagdrømme. Det kan være, at du er en af de heldige, som både har fundet en god grund at bygge på, samt et behjælpeligt byggefirma til udførslen af din boligdrøm.

Men selvom, at det kan lyde som alt går kører på skinner, er det ikke nødvendigvis altid sagen. Byggefirmaer kan til tider godt lave mindre eller større fejl, hvilket kan give dig konsekvenser på sigt for dig og din familie.

Ikke altid en sød drøm

Boligkøb og få bygget nyt er for rigtig mange personer en af livets store beslutninger. Det er nemlig en beslutning, som kan have indflydelse over din privatøkonomi i mange år frem. Uopdagede sjuske fejl og eventuelle mangler kan I mange tilfælde hurtige sætter et negativt aftryk på din økonomi.

For eksempel kan det være, at dit nye hus er blevet opført udenfor uden nogen isolering for vejrforholdene. Et hyppigt problem her er, at flere byggematerialer kan blive udsat for fugt og derved være en yngleplads til skimmelsvamp.

Byggetekniske skavanker og gennemgange

For langt de fleste personer uden en byggeteknisk baggrund, vil det være en meget udfordrende sag, at selv at skulle finde frem til, at ens nybyggede bolig har skimmelsvamp inden for de aftalte års gennemgange.

Som regel får du hos de fleste byggefirmaer en 1 års gennemgang og til tider også en 5 års gennemgang. Fokusset på disse gennemgange vil være at gennemgå boligen for eventuelle fejl og mangler, som måtte være opstået efter henholdsvis 1 og/eller 5 år.

Er der nogle fejl og mangler ved byggeriet, er det op til byggefirmaet at udbedre de eventuelle fejl og mangler, da de ifølge kontrakten har ansvaret for dette.

Når det er for sent…

Oftest bliver byggetekniske problemer først opdaget af almene personer, når skaden er sket og det er for sent. Det kan hurtigt blive til en dyr affære for dig, da du udenfor den aftale årsgennemgang selv vil være ansvarlig for udbedringen af de eventuelle fejl og mangler.

Befinder du dig på nuværende tidspunkt i en situation, hvor du har en bange anelse om, at din nybyggede drømmebolig kan have eventuelle fejl og mangler, kan det være en god ide at hente professionel hjælp fra en byggesagkyndig.

Byggesagkyndige er særlige fagfolk med en byggeteknisk baggrund, som har den nødvendige viden og erfaring til at gennemgå bygninger. Typisk vil den byggesagkyndige gennemgå byggeriet, valg af materialer, plantegninger m.m., hvorefter du vil få en indsigt i din boligs tilstand.

Ved at bruge en byggesagkyndig kan du få hjælp til:

  • 1 og 5 års gennemgange
  • Skimmelsvamp
  • Køberrådgivning
  • Termografi
  • Tilsyn
  • Og meget mere

Categories: