Skal du sælge dit hus? Husk en tilstandsrapport

Er du ved at sælge dit hus? Så skal du huske at få en tilstandsrapport

Selvom det ikke er lovpligtigt at have en tilstandsrapport på sit hus, når det skal sælges, så er der flere fordele ved at have en. Læs med i artiklen her, hvor vi uddyber.

En tilstandsrapport gør det nemmere at sælge dit hus

For det første gør en tilstandsrapport, at dit hus bliver lettere at sælge.

Med en tilstandsrapport kan potentielle købere nemlig se om der er noget i vejen med huset, der kræver deres opmærksomhed efter et køb. Tilstandsrapporten er til at stole på, da den er udarbejdet af en uafhængig tredjepart – en byggesagkyndig.

Uden en tilstandsrapport kan potentielle købere blive skræmt væk fra at handle. Måske frygter de, at du som sælger bevidst holder informationer tilbage, der kan forringe den handel, du er ved at indgå. 

Selvom du ikke er uærlig, så ville det jo være i din interesse at tjene så meget på salg af hus som muligt.

Tilstandsrapporten kommer altså både sælger og køber til gode. Det skaber tryghed hos køberen, der er mere tilbøjelig til at købe, når alle informationer ligger på bordet. Og så giver det dig et hurtigere salg af dit hus.

En tilstandsrapport kan øge værdien af dit hus

Hvis du får foretaget et syn af huset, og får en tilstandsrapport, der viser sig at være bedre end forventet, så står du faktisk i en god situation. Her vil du nemlig opleve, at husets værdi forbedres med en tilstandsrapport.

Årsagen kan simpelthen være, at tilstandsrapporten ikke melder om lige så mange fejl, mangler og skader ved huset som først ventet. Det gør, at køberen ikke skal investere i så mange udbedringer – og derfor kan du tage mere for huset.

En tilstandsrapport er dyr – men du kan spare penge

Det koster selvfølgelig noget at få udarbejdet en tilstandsrapport. Det er altid en byggesagkyndig, der er beskikket af de danske myndigheder, der laver tilsynsrapporten. Rapporten bygger i øvrigt på en manuel inspektion, som den byggesagkyndige selv kommer ud og udføre i dit hus.

Det koster. Og mange synes, at prisen kan være lige lovlig dyr.

Heldigvis er der også mulighed for at spare penge på tilstandsrapporten. På linket her kan du læse mere om hvordan du kan få en billig tilstandsrapport.

Så behøver det ikke at koste et halvt hus at få solgt dit.

Categories: